Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Ayrıntılar

18-07-2022 11:19
Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Ayrıntılar

Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Ayrıntılar


Bahçe Mobilyası Kullanacağınız Alanın Özellikleri İyi Belirlenmelidir

Bahçe mobilyanızı kullanacağınız alanın ölçüsünü iyi bir şekilde alarak alışverişe başlayabilirsiniz. Bu size zaman kazandırır ve daha doğru tercihler yapmanıza olanak sağlar. Alanınızın açık ya da kapalı alan olması da ürün seçiminizde önemli etkenlerdendir.


Kullanılan Malzeme Kalitesi Ve Dış Mekana Dayanıklılık Oldukça Önemlidir

Uzun ömürlü bir bahçe ve balkon mobilyasına sahip olabilmek için bazı detaylara özellikle dikkat etmek gerekir. Kullanacağınız bahçe mobilyasını rattan tercih edecekseniz birinci sınıf sentetik rattandan üretilmiş ve iç kasasının pas ve küflenmeye karşı dayanıklı olması için mutlaka alüminyum malzemeden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Alüminyum bahçe mobilyası tercih edecek iseniz alüminyum kalitesi ve et kalınlığı burada ön plana çıkmaktadır. İnce ve dayanıksız kasalar bahçe mobilyanızın ömrünü azaltacaktır. Ahşap bahçe mobilyası tercih edecekseniz ahşabın türü oldukça önemlidir. Yıllardır gemilerin dış mekanlarında kullanılan iroko, teak ve ayous gibi zorlu hava koşullarına dayanıklılığı kanıtlanmış ahşap türlerinden üretilmiş olmasına önem vermelisiniz. 


Üst Sınıf İşçilik Olmazsa Olmazlardandır

Rattan bahçe mobilyalarında rattan ipler el işçiliği ile örülmektedir. Bu nedenle örme işlemi deneyimli ve profesyonel eller tarafından yapılmalıdır. Rattanın yeterince gerdirilmesi, sıkıca sarılması ve kasasına çelik zımbalar ile sağlam bir şekilde sabitlenmesi çözülme gibi problemlerin önüne geçecektir. Alüminyum ve ahşap bahçe mobilyalarında ise kaynak ve montaj işlemlerinin ustalıkla yapılması gerekmektedir.


Bakımı Ve Temizliği Kolay Olmalıdır

Bahçe ve balkonlarınızda tercih edeceğiniz ürünler detaylı bakım gerektirmeyen, kullanıcısını yormayacak pratik ürünler olmalıdır.


Konforu En İyi Şekilde Kullanıcısına Yaşatmalıdır

Bahçe mobilyanızın sırt, bel ve kas ağrılarına sebep olmayan, insan anatomisine uygun bir oturuma sahip olması sağlığınız açısından oldukça önemlidir. 


Hafif Ve Kolay Taşınabilir Olmalıdır

Kolay taşınabilir bir bahçe mobilyası seçimi, istediğiniz zaman bahçe mobilyanızın yerini değiştirerek bahçenizde farklılık yaratmanıza olanak sağlar.



Minderlerin Su Ve Leke itici Özellikte Olmasına Dikkat Edilmelidir

Bahçe ve balkon mobilyası minderlerinin dış mekana uyumlu leke ve su itici kumaşlardan üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. 


Son ve En Önemlisi: Güvenilir Bir Alışveriş

Yukarıda saydığımız özelliklerin çoğunun kullanıcılar tarafından ilk anda fark edilmesi oldukça güçtür. Bu sebeple bahçe mobilyası almadan önce çok iyi araştırma yapılmalıdır. Mutlaka ürünlerine garanti veren ve güvenilir firmalardan alışveriş yapılmalıdır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.